Permanente make-up

Bij permanente make-up, ook wel cosmetische pigmentatie genoemd, injecteert de huidtherapeut kleurpigmenten met behulp van pigmentatie-apparatuur. Binnen HUIDPROF zijn wij gespecialiseerd in het zetten van cosmetische en medische pigmentatie.

Voor welke gebieden?

Permanente make-up wordt succesvol toegepast bij:

  • Eyeliners
  • Wenkbrauwen
  • Lippen

Wat houdt de behandeling in?

Het zetten of bijwerken van cosmetische pigmentatie verloopt in een aantal stappen. Tijdens de eerste afspraak vertelt de patiënt zijn of haar wensen. Ook wordt uit een grote variatie aan pigmenttinten de beste kleur gekozen. Daarna wordt de vorm bepaald en het gebied getekend. Hierna start de therapeut met het zetten van het desbetreffende gebied. Tijdens de vervolgafspraak vier tot zes weken daarna beoordelen patiënt en huidtherapeut samen of de vorm en de kleur goed zijn en wordt het pigment wat niet goed is blijven zitten nogmaals ingebracht. In de daarop volgende behandeling(en) stelt de huidtherapeut de kleur bij gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig.

Resultaat

Direct na de behandeling is de pigmentatie nog vrij donker en kan de huid licht gezwollen zijn. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid wordt de pigmentatie enkele dagen na de behandeling tot 50% lichter. Als de pigmentatie de natuurlijke vorm en kleur zo dicht mogelijk benadert, is het werk van de huidtherapeut klaar. Een pigmentatie kan na enkele jaren vervagen waardoor hij bijgewerkt moet worden. Dit is een normaal biologisch proces.

Nazorg

Houd de gepigmenteerde huid de eerste drie dagen na de behandeling droog. De huid kan gaan vervellen en soms ontstaan er korstjes waaraan u niet mag krabben. Zorg ervoor, dat u het gepigmenteerde gebied het eerste half jaar goed beschermt tegen de zon. Dek het gebied af met kleding, een pleister of bescherm het met een zonnebrandcrème SPF 50.

Maak een afspraak!

Mocht u een afspraak willen inplannen, dan kan dat uiteraard. Klik op de button en u wordt doorverwezen naar onze online planner!

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem gerust eens contact op, wij staan u graag te woord.