Huidteam

Een huidtherapeut is een paramedicus, gespecialiseerd in het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. De huidtherapeut krijgt na de 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie een beschermde opleidingstitel en valt onder artikel 34 van de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). De Wet BIG bewaakt en bevordert de kwaliteit in de gezondheidszorg.

Via het kwaliteitsregister wordt geregistreerd of de huidtherapeut voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG. Vervolgens wordt elke vijf jaar geregistreerd of de huidtherapeut beschikt over de juiste actuele kennis en ervaring. Deze kennis en ervaring wordt o.a. opgedaan middels geaccrediteerde na- en bijscholingscursussen.

Wanneer aan de door de beroepsgroep (Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten) gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde huidtherapeut de kwaliteitsregistratie. U kunt controleren of uw huidtherapeut hieraan voldoen in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

Judith Tak-Stuijk

Eigenaresse van de praktijk. Studeerde af in 2006 aan Hogeschool Utrecht voor de HBO opleiding Huidtherapie. Voor en tijdens de opleiding in Utrecht is Judith werkzaam geweest als verpleegkundige binnen het Amphia ziekenhuis te Breda. Sinds 2006 heeft ze veel ervaring opgedaan als huid- en oedeemtherapeut binnen het St. Elisabeth Ziekenhuis. In 2007 opende ze een praktijk in Etten-Leur, waarvan de praktijk sinds 2011 is gevestigd binnen Polikliniek Etten-Leur.

Gezien de medische achtergrond en de locaties ligt het behandelen op medische problemen Judith als gegoten. Iedere patiënt is uniek en zal ook persoonlijk worden behandeld in haar praktijk. Judith houdt haar kennis optimaal op het gebied van oedeem, littekens, ongewenste haargroei en acne. Ook past Judith medische (dermatografie) en cosmetische pigmentatie (permanente make-up) toe.

Sabine van Hoof

Sabine in november 2013 afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool, na de 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie.  Sinds september 2014 ben ik werkzaam bij HUIDPROF. Daarnaast werk ik parttime bij een schoonheidssalon. De afwisseling tussen mijn behandelingen maakt dat ik erg veel plezier en voldoening uit mijn werk haal.

Haar specialisaties zijn: Oedeem, littekens, acne, pigmentafwijkingen en ongewenste haargroei. Verder volgt Sabine regelmatig nascholingen en ben ik mij verder aan het ontwikkelen op het gebied van cosmetische en medische pigmentatie.

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem gerust eens contact op, wij staan u graag te woord.