Laserontharing

Laserontharing is een ontharingsmethode om storende haren ‘definitief’ te verwijderen.

Als de haren dik en donker zijn, of als het behaarde oppervlak groot is en elektrische epilatie te tijdrovend wordt, zal de huidtherapeut behandeling met de Diodelaser aanbevelen. Gepigmenteerde (zwarte en donkerbruine haren) kunnen zowel met elektrische epilatie als met laserapparatuur behandeld worden. Grijze, witte, blonde en rode haren zijn lastiger te verwijderen met lichttherapie.

Omdat de huidtherapeut de behandeling niet haartje voor haartje aanpakt maar meerdere haren tegelijk, kunnen in korte tijd grote oppervlakten behandeld worden. De Diodelaser heeft een koelsysteem dat de bovenlaag van de huid beschermt en het prikkelende gevoel van de behandeling vermindert. Het aantal behandelingen varieert, gemiddeld heeft u 6 tot 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Voorbereiding

Stop vier weken voor de behandeling met harsen, epileren of andere vormen van ontharing. De haren mogen wel tussen de behandelingen door kort geknipt of geschoren worden en u mag ontharingscrème gebruiken. Zorg ervoor, dat de haren tijdens de behandeling lang genoeg zijn om met een pincet te pakken.

Nazorg

Gebruik UVA- en UVB bescherming: vermijd de eerste zes weken na de behandeling het zonlicht, de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crèmes. Bescherm de huid om verkleuring te voorkomen met een zonnebrandcrème SPF 50.

Afbeeldingen / Laserontharing