Peeling

Met behulp van een peeling verwijdert de huidtherapeut de dode en losse huidcellen zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren, tevens verbeterd de huidstructuur. Als de huid regelmatig gepeeld wordt, zullen mee-eters of comedonen – zoals de talgophopingen genoemd worden – minder snel ontstaan. Bovendien wordt de huidvernieuwing door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd. Een peeling bestaat uit; glycolzuur, fruitzuur, trichloonazijnzuur, Jessner of acetylsalicylzuur. Door de bestanddelen in deze peeling lost de bovenste huidlaag op en komen nieuwe huidcellen aan de oppervlakte waardoor de huidstructuur verbetert.

Een peeling wordt succesvol toegepast bij:

 • (acne)littekens
 • een door zon beschadigde huid
 • verouderde of een matte huid
 • grove poriën en/of grove huidstructuur
 • hyperpigmentatie
 • melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd
 • rimpels en fijne lijntjes

Resultaat en bijwerkingen

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar hiervoor moet u gemiddeld 6 behandelingen ondergaan. Een peeling kan resulteren in:

 • een meer gladde en frisse huid
 • fijnere poriën
 • minder rimpels en fijne lijntjes
 • verbetering van de huidstructuur
 • vermindering van pigmentvlekken
 • vervlakking van (acne)littekens
 • vervlakking van operatie- of traumatische littekens

Na de behandeling ziet de huid er direct rood uit. De huid is na een behandeling erg gevoelig en heeft tijd nodig om te herstellen, dit effect kan tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid kan prikken, jeuken, irritatie, roodheid en zwelling, strakke huid, vervellen en korstvorming op de behandelde huid, langdurige overgevoeligheid voor de elementen (wind etc.). Niet wrijven, pulken, scrubben of krabben na de behandeling, ook niet de dagen erop volgend dit kan tot littekenvorming leiden.

Afbeeldingen / Peeling

Nazorg

Na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te blijven verzorgen met een herstellende dagverzorging. Er geldt een herstelperiode van 7 tot 14 dagen. De huid minimaal zes weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème SPF50.

Aanvullende behandelmethodes

De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met micro needling of microdermabrasie.

Binnen HUIDPROF maken we gebruik van de LIRA peeling welke alleen door huidtherapeuten toegepast mogen worden.

Specifieke eigenschappen van de LIRA- peeling

Lactic Clear Definer        

Een peeling die melkzuur bevat. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunde zuren hebben ieder een specifieke werking rond de pigmentatie.

Pumpkin Plus Definer    

De pompoenenzymen zorgen voor het schilferen van de dode cellen op de oppervlakkige huidlaag. Tevens werkt het als een van de krachtigste antioxidant die vrije radicale aanpakt. De peeling stimuleert de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt.

Mineral TCA Rebuilder  

Deze peeling is geschikt voor ieder huidtype en kan rimpels, grove poriën, acne littekens en pigmentatie verbeteren door het huidoppervlak te egaliseren.

Mineral Jessner Rebuilder                                           

Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positieve effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen of is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype.

Green Powder Rebuilder    –    Versterker  (in combinatie met een peeling)

Het is een behandeling op basis van verschillende organische kruiden. De kruiden stimuleren de celdeling hierdoor is het mogelijk om resultaat te krijgen bij iedere indicatie.