Afbeeldingen / Waarom huidprof afbeelding

Huidtherapeut

Een huidtherapeut is een paramedicus, gespecialiseerd in het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. De huidtherapeut krijgt na de 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie een beschermde opleidingstitel en valt onder artikel 34 van de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). De Wet BIG bewaakt en bevordert de kwaliteit in de gezondheidszorg.

Via het kwaliteitsregister wordt geregistreerd of de huidtherapeut voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG. Vervolgens wordt elke vijf jaar geregistreerd of de huidtherapeut beschikt over de juiste actuele kennis en ervaring. Deze kennis en ervaring wordt o.a. opgedaan middels geaccrediteerde na- en bijscholingscursussen.

Wanneer aan de door de beroepsgroep (Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten) gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde huidtherapeut de kwaliteitsregistratie. U kunt controleren of uw huidtherapeut hieraan voldoen in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Judith Tak-Stuijk

Eigenaresse van de praktijk. Studeerde af in 2006 aan Hogeschool Utrecht voor de HBO opleiding Huidtherapie. Voor en tijdens de opleiding in Utrecht is Judith werkzaam geweest als verpleegkundige binnen het Amphia ziekenhuis te Breda. Sinds 2006 werkt ze als huid- en oedeemtherapeut binnen het ETZ Elisabeth. 

Gezien de medische achtergrond en de locaties ligt het behandelen op medische problemen Judith als gegoten. Iedere patiënt is uniek en zal ook persoonlijk worden behandeld in haar praktijk. Een passie van haar is het zetten van medische tatoeages.